account bank anak

Assalamualaikum, nak tanya. anak saya umur 2 bulan lebih, baru buka account bank.. saya tak pasti suami saya dah buka kan ke belum.. apa bukti suami dah buka kan ya? account bank untuk anak saya menabung kenapa ada yang buat bawah nama suami atau isteri ya? boleh je buat bawah nama anak ya?

4 Các câu trả lời

X tau klau bank lain tp klu buat ASD mmg nama anak pun tp kena ada mcm skonganla dri ibu/bapa sebab masih budak. Utk bukti suami suda buka, mungkin sis boleh ja tanya suami sis? Kalau suda buka mmg suda ada nombor account

Yang saya tahu kalau nk buat acc bank bawah 18 tahun kena ada dua nama. satu nama anak, satu nama ibu/bapa. mcm saya saya buka ASB je utk anak2

5mo trước

Buat bawah isteri/suami pn antara dua tu ok je. Xda klu better buat nama isteri ke apa

Buka account bank apa sis?

Minta no account