sembelit

assalamualaikum n salam sejahtera smua.. camne nk selesaikan mslah sembelit yer?? sye preg dh 17week skrg.. biasa sye membuang 3 or 4 hri 1 kli.. mse membuang pon kne teran baru kluar.. tpi still rse mcm membuang x habis.. ade cadangn x utk mslh sembelit ni..

5 Các câu trả lời

sy pnh kena mcmni smpi sy teran sbb xpuas wlupon ia hya kuar skit2 sje...Ble da kerap sgt sy menern ms membuang tu laen plak rsnye...perut sy mngeras n mengeras stiap beberapa minit...Sy rs xselesa n sy ajk suami utk ke hspitl..Smpi hspital doc ckp jln da bkk 4cm..Biasa doc akn suh kita mkn buah n air o byk2...hrp ibu x meneran ms membuang ye...

5y trước

Tp mgkin sy ni mslh mmbuang dh ad sblm pregnant lg.. So bile bby mmbsar ni lg la ssah.. Sayur dh mkn cume buah je yg kurang huhu. Slain prut mngeras smpton ape lg sis yg ad msa tu?

sy hri tu pagi2 buat air rebus halia seinci sampai didih tggu suam pstu perah lemon sikit, madu 1 sudu...kdng tido, bngun2 sakit perut terus senang membuang.. sy bnyk google je

Sy dlu kena bagi ubat cair nangis. Demam sebab sembelit. Lps ambik ubat 1hour terus melepas lawas😂

Salam.. Mkn byk sayur/buah berfiber.. Sayur hijau, buah betik.. Minum air secukupnya..

minum air lepas bngun tidur.