Tunggu Atau DNC?

Assalamualaikum n hai, Pagi tadi pergi cek pakar. Usia kandungan sepatutnya 7w. Doktor pakar cek dua kali. Scan perut n dari bawah. Doktor kata hanya ada kantung shj. Spttnya 7 minggu dah ada heart beat. ? Doc suggest utk tgu seminggu lg n dtg scan or buat dnc terus. Kawan2, saya ada harapan tak lagi klu tgu seminggu lg? Agak2 akan ada baby tak dlm tu? ? Ni first pregnancy saya ? Mohon pendapat.

Tunggu Atau DNC?
74 Các câu trả lời

Saya pun sma. Check 9 mggu dkter kata kmgkinan gguq. Tggu 2 mggu. Check pn sma. 6/2/20 ptg kna d&c esok pgi dah bleh blik.. Anak prtma jgk. Doa kan saya +ve..

mmg normal sy rse... mcm sy,dkter pon suspect bnde sama.tapi actually bby kecik lagi...tggu lah dlm 10 ke 11 mggu..insyaallah dh nmpk bby nya,,,doa bebyk yer sis

Awal lg 7w tu. Sy 2 kali preggy. Masuk 10w dan 11w bru confirm xde. Better tgu dulu sis. Doa byk2. InsyaAllah ada rezeki nanti. Doa yg baik2. Jgn terlalu sedih k 😘

Doa banyak-banyak ye sis...saya masa 1st pregnancy pun sama... Alhamdulillah rezki Allah nak bagi ada babynya...Sis doa dan tawakal ye...hope the best for you..

Don't worry sis tunggu until 10 weeks ++ baru nampak baby and heartbeat ... 7 weeks is till early ..stay positive.. pray alot and eat healthy as usual ..

4y trước

Thanks sis 😢🤲

saya 14 week baru cek gi kkia.. tupun scan doktor kata baru 12week.. kalau awal sgt maybe belum nampak lagi sis.. takpe sabar je duluu .. inshaAllah ada ..

Saya pernah mcm ni. Dktor suruh tunggu seminggu lgi tp takde rezeki ttp sama takde heartbeat jd dia suruh cuci. Tak lama lepas tu sy hamil lagi.

Tunggu dlu sis...jgn DNC...klu btoi kndungan awk xmnjadi,biar dia turun sndri,br puas hati..7 week still awal utk diagnose kata awk dh xde baby..tgu aje ...

Saya pun sma. Check 9 mggu dkter kata kmgkinan gguq. Tggu 2 mggu. Check pn sma. 6/2/20 ptg kna d&c esok pgi dah bleh blik.. Anak prtma jgk. Doa kan saya +ve smla ya..

4y trước

Amin

Walaikumsalam sis samalah kta jika kiraan saya dah 8 week tapi kantung jer risau jg tpaksa tgu 28 april ni scan semula harap tak kosong lg kantung 😥