34 minggu. First preg. Nak tanya?

Assalamualaikum mumys. Sy nk tanya kenapa kalau saya kencing awal2 tu okay xsakit bila dah air kencing tu dah nk habis keluar dekat miss v tu mcm kena cucuk and rasa mcm benda nk terkeluar. Maaf agak pelik sikit soalan. Confius ada org ckp kepala bby dah kat bawah, pastu ada kata jangkitan kencing kotor. Minggu depan baru ada check up. #pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Các câu trả lời

selalunya kalau kes mcm ni, kencing kotor. jangkitan kuman. doc selalu akan buat test gbs tu masa 36w. tp kalau awal² ni awk da rasa sakit tu, better g cek kt klinik. kalau kencing kotor mmg kena on antibiotics. better g awal utk cegah lagi teruk ya.

10mo trước

Sebelum ni dah ambik sampel alhamdulillah okay je. Pelik jgk. Risau jgk Kadang sy sendiri pun dah xfaham mcm mane. Urmmm

mcm tanda kencing kotor tu sis.. cuba amal kn air barli

10mo trước

Mak sedara saya nurse bhgian ibu mengandung , dia pun sarankan untuk amalkan barli. Tapi buat sendiri jangan beli kat kedai. Buat sendiri minum waktu pagi suam2 takde gula. Minum sehari dua dah okey