Sembelit And Buasir

Assalamualaikum mumy mcm mna nak cegah sembelit dan buasir ketika pregnant.. Sye bru 5week tapi ssh nak membuang ?ada skli tu sya teran kuat sikit keluar darah menitik2, Risau kat bby.

2 Các câu trả lời

Paling elok makan buah contohnya betik , plum or prune. Jaga kesihatan usus, makan makanan berkhasiat, minum banyak air. 1 lagi, try cari prebiotic. Kat farmasi pun ada jual. Selain dari bantu masalah sembelit, prebiotic bantu untuk jaga kesihatan usus.

Kena byk mnum air dn jga pemakanan. Saya kena awal2x pregnncy & hujung2x ni. Kat tmpat buasir tu saya sapu gel aloe vera, saya beli jenama guardian je. Utk melegakn sakit