1st Pregnant

Assalamualaikum mumy klu Kita da tau kita ne pregnant nak trus gi klinik kew atau nak tggu kandungan 2mnth or 3 month bru gi klinik buat cek up??

10 Các câu trả lời

Ank no 2 sy lewatkan sbb baru posting jauh dri suami,nk setup tmpt tggl dgn tmpt kerja..nurse xbising sbliknya die yg suh lewat2 bookg tp ttp kena tulis late booking dlm buku pink..ms late booking tu dkt 6m sdr2 brp kali je cek dh brnk..n sempt plk tu die suh mnum air gula tgok2 esok sy brnk🤣..yg skrg sy book ms 12w. Ad history gugur 1, so sy tggu smp private clinic sahkan janin berdegup jntung. n ms tu jgk tgu alahan reda sikit ms tu, tu pun ms buka buku duk pening loya minyak angin dlm gngaman 😂 tp sebaikya kalau xde mslh better booking awal k

Waalaikumusalam.. Saye buka buku pink 5week then terus first scan untuk tgk kantung .. Bagi saye better checkup awal sbb senang nk tahu perkembangan baby dan mummy.. Saye pun first pregnant tu yg buat awal sbb blur 😅..

Saya tak tau saya pregnant masa tu, gi hospital cakap takde selera makan & mual sikit. So doc buat urine test and blood test pastu tau2 pregnant. Dan trus dia suruh bukak buku pink. Time tu dah 8w1d

Sy 8w4d bru bukak buku...sbb doktor dh pesan bukak lpas scan nk tgok bby d heartbeat ka xad...klau ad trus bukak buku...

wasalam , 8week pun dah boleh sis . kalau ke sana waktu 8w kalau doktr scan pun dah nampakk😊

Klu buat buku pink better sblm 12w. Tp klu nk confirmation by scan better tggu 8w ke ats.

Sy lambat2 kn😆sy 3bulan bru wt,misi bebel ja😂jgn ikt cra sy ye

B4 12w... Klu lewat nnt kena letak late booking

5y trước

Sy dorg tk letak pun

8weeks boleh dh sis

8 weeks ke

5y trước

Tak tau lagi brapa week ne 😭😭hri tu gi klinik swsta nurse tu tak bagi cek pun.. Dtg klinik tak buat ape pun.. Lagi satu sye tkt2 lagi tak tau nak buat ape sbb gi klinik sorg2, suami kerja pla. Jadi balik mcm tu je lh nak scan pun tak blh masa tu sbbnya tak nmpk nurse ckp.. Tapi klu kat apps pregnancy sye tgk da 5week kew mcm mna ne 😭😭