Baby Breech

Assalamualaikum Mummy, Saya pregnant 16 w dan baru scan didapati posisi baby dalam keadaan breech. Mohon pandangan mummies yang ada pengalaman dengan saya ada tak yang mula breech dan baby kembali ke kedudukan kepala di bawah pada hujung kehamilan? tkasih mummies

6 Các câu trả lời

Kalau ikutkn 16wik tu msih awl n msih ada chances utk bby brubah ke posisi spttnye..tp mcm kes sy ritu...until 34 wik dia xbrubah..bby pn breech.even dh try bersujud mcm rmai org suggestkn..senaman n etc... tp still sm..last2 ms 3/6 doc suh admit..jnji admit sebulan duk je dkt hsptl rest..tgk2 mlm tu dh stat nurse pggl buat ecg... Chck jntung bby dr 12 mlm smpai ke subuh..last2 doc decide suh operation pd 4/6.. 1st bg dexa promise dexa aftr 12hours..tgk2 xsmpai 12 hours dh kne sign borang tuk operation..alasan pakar tkut nti pakar off duty ms rs tetb bleeding or etc..tu kne pkse rela operate... Ms dkt dlm dewan bedah..dia akn bg kita epidural...lepas bg epidural dia akn buat ecv proses pusingkn bby ke kedudukan spttnye.. if epidural dh jln n imune ngn bdn...mebi kita xkn terasa sakit doc pusing bby yg sdg breech..tp mcm sy epidural xjln..maka rs sakit... Doc br dpt tw epidural sy x jln pas toreh pisau dkt perut 2 kali msih trasa sakit.. then trus dorg decide bg 2nd time bius full bius br smua prosuder brjln dgn lancar..bby lahir kul 12.41 tp sy kuar dr dewan bedah kul 330pm.. dont wory mommies..jgn presure k..doa byk2..zkir..n pling penting bykkn rest ...klu dh tw bakal trjd dpt pp..better sis bykkn rest..jgn angkt berat2 n etc..trmsuk la angkt ank2 buah or etc..sbb org yg de chnces nk dpt pp ni..xleh dukung bby or benda yg berat2 bhya..taking care mommies😉✌mg d prmudahkn segalanya nti ea..aamiin

Jgn risau sis.. 16w dia msih bnyak ruang utk brgrak.. so klau dia pusing kpla ke bwah.. possible dia pusing ke atas balik.. sbb masih ad ruang utk dia brgerak.. 😊

No worries sis.. Masih awal lg baby boleh berpusing & dlm kedudukan yg sepatutnya nt..

Masih awl lg. Nanti akan bergerak jg. Dkt2 bersalin kepala baby anak turun jg.

Normal sis..ujung2 nanti akan ok

F