Zincofer ?

Assalamualaikum mommys.. lepas balik dari KK, kandungan dah 10 minggu.. misi bagi ubat zincofer.. sy makan ubat zincofer ni jadi muntah selalu.. try makan waktu malam, terus tidur ingatkan okey dah, pastu sedar tengah2 malam muntah jugak keluar ubat, bau darah.. dah minum dgn air jus pun tetap muntah.. next appointmen bulan depan 5/8 ? ape yg perlu sy lakukan.. 1st time preggy ?

25 Các câu trả lời

I baru je balik check up hari ni.. Doctor suruh I makan zincofer 2 biji.. Double up dose ubat.. Sbb hb turun.. Dah la tu.. Kena suruh makan bersama dgn air masam mcm lemon atau oren.. Aduhh

5y trước

Thanks sis sharing petua

Saya tak makan pun ubat tu . Sy teruskan makan folic acid sampai 3 bulan . Masuk bln ke 4 tu sy beli new obimin sendiri kt farmasi and sampai skrg 34weeks dah sy makan obimin je

Zincofer tinggi dos sis,kdg Ada yg ngam Ada yg tida,boleh pg jumpa nurse ckp nak tukar ubat..syukur sy makan iron 200mg x muntah kk yg bagi juga.

Nurse sy pesan kalau muntah muntah bile mkn ubt ni terus g klinik minta tuka ubat baru. X perlu tunggu next appointment

minta tukar ubat lain kt nurse..sy haritu pon sama. sy minta tuka yg ubat ad 4jenis tu ok

Mintk tukar ubat. Sy mkn obimin ok. Bile tukar zincofer mmg muntah truk. So skrg min obimin blik

Beli ubat sendiri yg doc sarankan atau pergi je kk minta ubat lain. Xpayah tunggu appointment

Saya pun. Bau darah kuat sungguh. Try amalkan pemakanan yg boleh tambah darah.

Wslm.. Sy pun xblh mkn zincofer.. Sy jd sembelit truk.. Skrg sy mkn maltofer

Sy pun tak boleh ambil Zincofer, bg tahu nurse kk bg new obimin..