Result minum air gula ?

Assalamualaikum mommy2x sekalian...pg td sy minum air gula... (6.8). Pastu sy breakfast...then tggu lg amik darah utk result...memandangkn result kk 2weeks baru kluar...so, sy check laa bacaan gula sndri...tggi sngt result ni... ada x apa2x yg bleh sy amalkn tuk cantikkn bacaan gula ni ??

Result minum air gula ?
29 Các câu trả lời

Macam sy ambik isulin..setiap minggu nk check bsp tu..nurse suruh makn mknn xbergula..bnykkn mkn oat.buah epal hijau n tauhu n tempe.mknn sperti nasi n air bergula elakkn..inshllah gula dlm keadaan baik

4y trước

Kalo kena insulin tak bole puasa ye? Bersalin normal ke sis?

Sis, lepas minum air gula xboleh mkn / minum (kecuali air kosong) sblm ambil drh yg lepas 2 jam tu sis.. yg 6.8 tu result apa sis? Fasting ke?

5y trước

Tggi tu 6.8.. sis puasa dr pkul brapa smpai pukul berapa? Sblm puasa ada mkn berat x? Takut sis mmg ada diabetic sblm prgnnt lg..

Haa salah procedure.. Masa nak ambik darah x ke 2 tu nurse patut tanya ada minum makan @ muntah ke x..minum air putih banyak la..

Tingginya mommy. Breakfast apa pgi td. Kena breakfast roti wholemeal, air manis kena stop terus ya. Makan epal hijau n peria katak.

5y trước

Ptt tak blh mkn ms 2 jam tu kn. Saya 10.4 lepas minum air gula, tinggi juga. 😂

lepas minum air gula xblh makan xboleh minum..itu yg sy bt la..dua kli test alhamdulillah normal

Spttnya xble mkn lps minum air gula tu. Hmm nurse xde bgtw ke hmm. Kalau nk hilangkn rasa mual tu ble je kumur2. Hmm

Kawal makanan.. Sya gdm 10.0 mula2 minum gula hritu.. Lepastu sya kawal mkan smpai turun berat badan which is good..

Saya aritu lepas ambil dara pertama, tidak dsuruh srapan dlu.. blg lepas ambil darah kedua baru bole srapan..

Trima kasih smua... rasanya btl laa ni salah procedure dah... 😥 kalo repeat rasa2x nurse mrh x?

Air gula tu pn dh tralau manis,x paham la,ade ke org bacaan dia normal lepas minum air gula tu?

5y trước

sy pulak bcaan rendah after minum air gula haha dr pun pelik. bcaan sy 3.5 haha