HB makin turun mcm mna ek

Assalamualaikum mommy semua, mslh sy skg HB makin turun🥲 mula2 sy kene bagi zincofer, tak masuk muntah blk.. lepas tu doc tukar pegi 4 sekawan tu pun tak jalan, muntah jugaa. Lastly doc baru je tukar ubat sy lagi pegi iberet.. sy sbnrnya takut n mcm trauma nak makan tkut muntah😂 tp setiap kali prgi klinik check darah, HB saya makin turunnnn tak naik2😭😭😭 smpi nurse pon ckp .. ni ubat last option. Kalau tak naik jugakk, taktau la nak bagi apa lagi🥲 Tapi kalau HB makin turun tak naik2 lagi mcm mna ek? KK ada cara lain ke ape? Takut jg klau tak naik2 lagi😢#bantujawab #firstmom #ingintahu

49 Các câu trả lời

Cuba makan zincofer... right after kunyah gula gula... nk counter rasa tu... alhamdullilah saya buat cara tu... HB saya dah ok

saya HB 8.0 saya tambah darah dan cosmofer , lps tu saya amalkan pati delima amway dan makan makanan yg menaikkan HB skrg HB sy 10.6

2t trước

ye sye kena tambah darah 2 beg lpstu bru drip cosmofer

Saya dgn obimin ok. Zincofer tak boleh telan. Cuba la beli sepapan dkt farmasi. Dalam rm7-8 gitu je. Kot2 serasi kn

Saya makan maltofel , ganilia dan susu calla mom.. alhamdulillah hb cntik.. yg ni mmg xrsa loya atau nk mntah..

mnum LA jus pati delima...Klau hb xnaik2 jgk akan masukan ubat ..Klau ubat xjaln jgk masuk kan drh la

Mcm saya boleh makan maltofer je. Sedap n buang air besar pun senang. Najis jdi lembut.

Minum jus delima gulsan sis..try jee InshaAllah menjadi lagi pn sedap masam2 hehehe

sis amlkan mnum carl milk...hb sy cntik dri mula prgnt smpi 38 weeks 12.8

Boleh share cara makan ubat?

2t trước

saya awal2 dulu pn low. skg alhamdulillah 12.7. saya mkn iberet + ferrous fumerate sekali shri. mkn wktu perut kosong 2j slps mkn dgn sunquick. kafien mmg lgsg sy x sentuh dah

try makan kerang 3 kali seminggu .saya buat menjadi .alhamdulillah