Scan tulang kaki

Assalamualaikum mommies..ad tak kat sini pernah terjadi..kelmarin gi scan kat KK, doc cakap tulang kaki bby x sama minggu pembesaran bby...contohnya pmbsaran anggota badan lain dlm 15w, tapi tulang kaki mcm pndek cket 13w lebih..bby lhir normal ke? Atau blh usaha dgn mkn mknn utk tulang? #bantusharing #bantujawab

1 Trả lời

Lepas tu doktor ada kata apa2 lagi tak? Macam normal atau tidak? Ada minta advice doktor tak nak kena buat apa? Pengalaman saya, doktor praktikal yang scan. Sama jugak, mula2 dia tak jumpa tulang kaki baby. Pastu dia kata tulang paha lagi panjang daripada tulang betis. Last2 senior doktor datang tolong check. Senior doktor kata semua ada dan okay. But dia suruh saya check kat luar jugak sebab scan machine KK dah uzur😅

3mo trước

xde kata apa2..cumanya dia mintak advice doc pakar mintak suruh dtg kk plak nnti 18w utk scan nk tgok perkembangan mcmna..