TAK NAMPAK APA2

Assalamualaikum mommies semua, tdi sy pegi klinik nak buat confirmation pregnancy. Masa doctor cek tu kat rahim tak nampak apa2 🥺 klau kira skrg dh masuk 4weeks. Is it normal dlm usia 4weeks tak nampak lagi kantung baby kat rahim? Sbb doctors tdi cakap rahim memang nmpk kosong je 😔#firstmom #4weeks2days #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

9 Các câu trả lời

better tunggu 6w+ baru scan...mebi time tu dh nampak kantung..sama mcm sy masa scan 4w+ , doc scan tak nampak cuma rahim je menebal.semlm sy masuk 6w , doc scan dh nampak kantung yg anggaran size 5w..lari seminggu dr tarikh last period tu.memang biasa mcm tu akan lari seminggu dua dr tarikh last period.jgn stress2..start makan folic acid , jgn buat keje2 berat..nanti scan balik

2y trước

sy pun surirumah. yg sy buat skrg masak & basuh/sidai baju je. cuci bilik air, mop lantai semua husb buat sbb risau 1st pregnancy dulu sy miscarriage so yg ni nk jaga betul2 kalau boleh

Saya pun sama sis.. scan 4 minggu kantung tak nampk cuma dr kata rahim menebal.. insyaallah 8 week dr akan suruh scan balik .. dont worry okay! Kita sama sama berdoa yang baik2 untuk baby❤️

Saya scan 6 week ikut last date period. Tak nmpk kantung lg. Tp doc kata rahim dh nmpk tebal. Lg satu saya period tak tetap. Jd takut usia baby lebih kecik dr last date period tu.

Normal sis. Kena tunggu around week 8 onwards. Baru scan nampak kantung and mungkin boleh nampak heartbeat. Jaga diri okay ! ♥️

Kalau mcm pengalaman sy, 4 weeks doc mmg tak galakkan buat scan lagi sbb mmg tak nmpk apa. Doc akan suggest buat masa week 7-8

sama sya la 4week. tapi rahim menebal. tak nmpak apa lagi. 2weeks lagi repeat scan. dont worries okei mommy

saya dah 7 minggu pun doktor cakap memang belum nampak lagi .. doc ckp maybe 10 weeks nanti baru jelas 🥰

sy 7mggu blm g scan lg,tggu 8mggu bru nk g scan..sbb yg lps²,6mgg gtu blm nmpak ape²..

2y trước

sis FINA?? da nmpk ke ? pape pn buat ms ni kene byk bedrest..msih baru sy pn ingt nk g mggu dpn..doa kn sy jg,moga baik² shj

rasanya tunggu 6 minggu kan baru bagus untuk scan?