Salah Beli Susu

Assalamualaikum mommies semua , Sy nak tanya sepatutnya orang mengandung kena minum susu anmum materna kan ? tapi sy terbeli susu anmum lacta . Boleh ke sy habiskan susu yang anmum lacta tu dlu ? Nak beli lain rasa membazir sebab dengan keadaan ekonomi sekarang . Suami sy takde kerja tetap . Sy pulak tak kerja . Jadi boleh ke sy minum yang lacta ?

1 Trả lời

Rasanya okay je puan, yg materna tu kelebihan dia folic acid dgn iron untuk naikkan hb je extra, tp basic dgn lacta tu sama je. Klau dia tulis tak sesuai utk ibu mengandung baru kita reject awal2. Kne sentiasa refer doc yg checkup tu, kalau takat ni hb apa semua okay, okay la tu 👍