Baby 7 bulan masih bedung

Assalamualaikum mommies semua, anak sy minggu depan dah nak masuk 7 bulan. Tpi sampai skrg bila tido mesti nak bedung lgi. Klau tak bedung tangannya akan garu kepala smpai dia menangis. Macam mana ya nak elak baby menggaru kepala dia masa nak tidur. Sbb kesian baby dh besar tpi nak kena bedung lgi.

3 Các câu trả lời

bagi saya, tak salah pon berbedung . asalkan anak awak dapat kualiti tido tu dan waktu tido yg secukupnya. sbb tido anak akan bagi impak tumbesaran dia. anak saya pon suka menggaru masa tido. saya pakaikan dia mitten waktu tido. kalau awak rasa nk putus bedung jugak. awak kena ajar dia tido tak berbedung. mula2 mungkin dia mengamuk tapi lama2 dia akan faham. anak saya putus bedung masa 4bulan. masa mula2 tu mmg tido nya skjp2 tapi lama2 dia akan adapt. kesabaran awak amat la penting. once dh start nk putus bedung, jgn tetibe berbedung balik alasan sbb kesian. nnti anak confius. skjp mummy kasi bedung skjp tak kasi. kena konsisten

anak sy pon suka mengaru kepala bila tidur sampai luka² berdarah .. sy ngn husben ambik decision bila tido je pakaikan mitten utk elak kn tabiat garu² pale smpai berdarah .. nk bedung tk smpai hati sbb dia tengah fasa melasak berguling², mengesot, ngn dah start nk merangkak ..

9mo trước

Dah buat mcm ni juga tpi anak sy dia klau tidur pakai pacifier so tangan dia tu akan tolak kluar pacifier pastu nangis2. Taktau dh mcm mna cara nak buat 😭

Dia nangis sbb sakit digaru ke atau sbb tabiat dia garu kepala?

9mo trước

Memang tabiat dia dari start 3 bulan haritu. Dah cuba ajar tak bedung tpi tdur kejab je, bila tangan dia mula garu kepala terus dia bangun nangis2 tak ckup tdur