Naik Flight

Assalamualaikum mommies. Saya tengah pregnant anak sulung. Dah masuk 8weeks. Ibu hamil boleh ke naik flight?? Sebab dalam perancangan nak melahirkan di sarawak. Kandungan ke berapa bulan boleh naik kapal terbang?? Tolong yerr. Terima kasih ☺️

1 Trả lời

Wsalam, ibu hamil boleh naik flight. Disarankan bermula pd 2nd trimester hingga 35w (single pregnancy ) or 32w (twin pregnancy) . Tp utk kndungan 28w-35w / 28w-32w perlu ada surat dari dktr yg mngesahkan kehamilan sis.

2y trước

Yep. Sy naik domestic flight masa 30w, perlu surat dari dktr. Moga urusan sis dipermudahkan ya ☺️