Pilihan bersalin

Assalamualaikum hi mommies 👋 Saya skrg tengah pregnant 24 week, gdm dan berumur 28 tahun. Saya nak bertanya pendapat mommies yg pernah or ada pengalaman yg pregnant twins. Momies memilih normal delivery or operate ye? Kerap kali ditanya dr pakar tiap kali checkup. Saya pun delima walaupun masih awal lagi. Tapi tulah dr dh pesan before 37 week saya dh kena bersalin. Mommies share pengalaman ye 😁😘

6 Các câu trả lời

macam2 faktor kena take into consideration sis. position baby, jenis twin, saiz, kesihatan baby & ibu etc. seeloknya ikut saranan doktor yg tahu condition pregnancy sis keseluruhannya. tapi kalau doktor kata boleh vaginal birth, go for vaginal. inshaAllah banyak manfaat dia.

2mo trước

bincang dengan doktor. tanya apa benefits & risks untuk both options.

my mom bersalin twins normal, tp xda gdm la. my cousin bersalin twins czer, tp sbb baby dia tranverse... so utk situation sis ni, better serahkn pada yg pakar... the dr will know better.

2mo trước

kalau doktor boleh bg awak pilih, means awak selamat la utk pilih mana yg awak prefer. fyi, mama sy citer wktu bersalin adik sy yg twins tu secara normal dulu, yg bb 1st mama teran mcm biasa, yg 2nd doktor seluk tgn masuk dlm tarik bb tu... 🤐

if blh bersalin normal, go for normal. if sebaliknya, just ikut saranan dr doctor sbb dorg lagi arif bab2 mcm ni.

2mo trước

Tu la kita nya 50/50 dr pun bagi saranan tapi dia tanya kita balik, nak normal or caesar. Kita nya jadi nervous bila terfikir 😃

yea msa tgh pregnant anak pertama umur saya 28..gdm smpai kena mkn ubat..malam xboleh tdo lps subuh bru boleh tdo..😂

2mo trước

Sebab ubat tu ke sis?

hi awk.. sy pun twin pregnancy+ gdm. tp sy bru lg.. nnt bile smpi ms awk share pgalaman bsalin kt sy bole..

2mo trước

Inshalah boleh boleh. Gdluck mami semoga baby sehat and ibu pun sehat 😘

cousin sy ada gdm, twins juga. bersalin normal 34w tak silap sbb ada leaking dan contractions

2mo trước

Woww hebat nyaaa boleh normal 😆 kita nya takut 😀