Keputihan normal ke?

Assalamualaikum, hi mommies.. saya nak tanya saya pregnant 26week, nak tanya normal ke keputihan macam ni? Tapi tak setiap hari.. kejap adaa kejap takada.. tak berbau, tak gatal.. cuma banyak macam ni.. risau pulak 🥺

Keputihan normal ke?
6 Các câu trả lời

Normal sis, sy pon mcm ni.. Sy start msuk 6bln haritu kluar keputihan cmni. Smpai skrng 29w..nurse kata klau wrne putih susu ok lagi.. Klau wrne kuning atau hijau, n jadi melecet ke, kena inform kt nurse utk amik sample.. Asalkn jaga pemakanan, rajinkn amalkn mkn yogurt..

Kalau rasa was2, bgtau je doktor.. paling2 pun dia ambik vaginal swab.. once dh buat and dh tau result, lega sikit kalau x sangkut gbs.. kalau detect gbs atleast kita dh tau. And nak bersalin nt dktr on antibiotik.

saya pun macam ni , skrg 30weeks . alhamdulillah takde yg teruk lagi . amalkan pemakanan sihat . amalkan yogurt plain tiap hari . 2hari sekali pun okay ☺️ selalu minum air kosong jangan tinggal

Normal je, sy ada spotting dgn blood clot sbb cervical erosion, doktor dgn nurse suruh pantau je, selagi tk berbau dan gatal ok lg, kurangkn mkn manis,

Saya pun mcm ni lepas penat sangat 😂

normal