37w 1d baby selalu mengeras

Assalamualaikum mommies. Normal ke kalau baby selalu mengeras, pinggang dah start sakit mencucuk and contraction? Perlu ke nak pergi check bukaan? Since 36w baby dah rajin mengeras cuma taknak pergi hospital sebab nanti kena suruh balik😅😅. #pleasehelp #firstbaby

2 Các câu trả lời

mengeras dn sakit pinggang tu seme false alert je.. bb bersedia nk keluarkn.. sakit pinggang 10mint turun ke 5 minit lebih krg mcm tu baru ke hospital.. 36w tu bb still x matang.. atleast tunggu 37w..

Pantau je lg... jika kerap berulang2 lg, dan tanda lain keluar dan get ready je ke hospital