17 weeks pregnant

Assalamualaikum mommies. Nak tanya, 17 weeks biasa dh nmpak baby bump ke belum dan ada tak yg pregnant 17 weeks baby dh kicking?#firstbaby #ingintahu

17 Các câu trả lời

sy 17weeks dh nampak dh . ble msuk 26weeks pun xleh nk sorok dh perut🤣 org blh thu sy pregnant. org ckp perut sy cm 8 bln . pdhal sy bru 6 bln sis. tp sy jenis kurus je xberisi . atas org jgk ..mgkin sbb ank sy besar skit kot . sbb mse scan awal2 tu dr ckp perut baby bsr skit . smpai tnye sy makan ape🤣🤣🤣. dri awal trimester even alahan truk sy makan ayam je smpaila trimester ke 2 ni, ayam je sllu. jd ble kerap mkn ayam, lamb chop. dr ckp baby sy tkde mslh . cume sy je yg ade mslh sbb sy ad mslh jantung. sy 20week bru start kicking. dy xbg kick halus2 dy bg kick kasar2 terus. 🤣🤣smpai senak perut kdg2

tahun lepas saya pregnant perut dh 6 bulan pun org tak perasan saya pregnant...tapi kandungan smpai 7 bulan je,baby mninggl dlm perut..now hampir setahun dh alhamdulillah allah bg rezeki lg..baru dpt tahu kita pregnant lg..insyaallah baby saya baby 2023..doakan saya d permudahkan smpai bersalin ye semua

2y trước

saya tak Tau la apa punca sbenar..sebab kjadian ni blaku 2 hari slepas saya vaksin dos 2..tp bila baby dh lahir doktor akan ambil sample placenta baby untuk mereka buat kajian..Dan kputusan nya doktor kata saluran drh yg mlalui placenta tu tersumbat,so baby tak dpt khasiat..ingt kn normal sbb baby asyik bgerak,rupanya mengeras..1 more thing ya ibu2 baby wlau dh mninggl dlm perut dia akn tetap mngeras ya..

Saya dah nampak. Anak first. Terkejut jugak and perut pun “keras” takde lembik lembik macam buncit ke apa. 17 weeks 5 days harini, alhamdulillah and tak dapat rasa kicking dia yang haluss tu lagi. Maybe sebab saya pun tak pernah rasa kena kick dalam perut lagi 😅

bergantung bentuk badan jugak kot.. saya siap kawan tegur cakap macam letak bola, padahal pakai baju pun dah besar.. skrg nak masuk 7 bulan, rupa mcm orang dah sarat 9 bulan.. 😅 masa 6 bulan tu perut sama besar dengan kawan yg tggu hari nak bersalin..

Sy nampak bump kcik je kalau pkai baju besar tak nampak, start nampak 6bulan lbih ke atas.baby kicking lembut dah rasa 17w first preg🤭 brgantung dgn org jugak ada yg rasa awal ada yg rasa lambat, tp org ckp normally first mum kicking rasa dlm 20w ke atas.

sya pun first baby sis 14 week da rasa gerakan halus Dan pernah rasa da mcm kna kick🙈🙈perasaan nya tu trus sa stop buat kerja sbb mo feeling tu gerakan tpi xlama sekejap ja 😅 tpi klu mengeras tu balik2 rasa sblm tdur pun rasa..

Depends atas org. Mcm trimester pertama xdala nampk sgt baby bump tu tp masuk trimester kedua.. mengah semacam dh.. perut besar.. haha.. ada sstgh org dpt rasa soft kick dh time ni tp nt lg kuat masuk 20w ke atas. Enjoy your moment ok

dia ikut pada saiz perut awaknya , lagipun 17w bukan besar mana pun baby .. kalau pasal tendangan tuh dia sesetengah orang ada yang rasa 13w tapi kalau untuk 1st tuh selalunya 20w keatas ..

kalau anak 1st biasa mmg perut kecik. lg2 yg kurang lemak perut 😂 baby kick paling awal 20w. ada org lg lambat rasa utk anak 1st ni. nnt anak kedua baru awal sikit dlm 17w

Hai sis, saya 17W haritu pun perut masih kecik, bila baring baru nampak kembung bahagian rahim tu. Tapi masa 17w jugak saya first rasa baby gerak. ☺️