Makan Mangga Mentah Trimester Pertama

Assalamualaikum mommies. Ini first pregnancy saya, saya alami alahan yang teramat teruk sejak week 4, sampailah sekarang week 10. Boleh makan sikit2 je cuma saya sentiasa terliur jeruk mangga cili asamboi tu semalam saya habiskan sorang semangkuk besar. Ada kesan apa2 tak kalau makan lagi dan lagi contoh seminggu 3-4 kali ke sebab tu je buat saya tak muntah 😭 #firstbaby #bantusharing #firstmom #ingintahu

1 Trả lời

makan jer sis asal berpadah takut nnt sis sakit perut sbb sy pun susah nak mkn sbb mual teruk nasib biskut masin masuk tekak risau jugak baby kt dlm kalo langsung x mkn

2y trước

Terima kasih sudi jawab sis Siti Aisyah Ishak. Cuma nak tanya ubat veloxin tu kena makan lepas makan ke cane? Sis makan bila perlu ke atau ada waktu2 tertentu? Sebab saya makan asid folik sebelum tidur tapi kesan sampingan asid folik tu kuat sangat tambah mual/muntah teruk dibuatnya. Btw semoga baby sis membesar dengan sihat 😄