Bunuh haiwan/serangga

Assalamualaikum mommies. Betul ke waktu preggy tak boleh bunuh haiwan/serangga?. Kalau haiwan okay lagi. Serangga ni rasanya dah beranak pinak dalam rumah. Spray guna pembunuh serangga boleh ke? Kalau suami tolong hapuskan boleh tak?🥲#pleasehelp

2 Các câu trả lời

Kita x boleh la saja2 bunuh haiwan yg x bersalah. Masa x preggy pun x boleh bunuh haiwan saja2 mcm tu. Unless binatang @ haiwan tu boleh menganggu keselamatan kita, contoh macam tikus ke, lipan ke, lipas ke, boleh sahaja bunuh. Boleh guna spray tu.

wsalam, karut aih. benda memudaratkan xde masalah pun. niat kita nk elak dari sebarang perkara buruk. cth nmpk nyamuk terbang, xkn nk tgk saja. lipas berkeliaran takkan nk tgk je.

8mo trước

aduh. entahla sy tak percaya benda2 tu. dh slmt bsalin 2 tahun lps pun takde apa yg pelik kt anak.