Anak 1 tahun 2 bulan kerap bangun malam

Assalamualaikum, hi momies! Anak saya usia 1 tahun 2 bulan hampir 1 tahun 3 bulan sejak seminggu dua ni dia kerap berjaga waktu malam. Tak pasti sebab apa, ia jadikan saya cepat rasa penat sebab kena layan main dia sampai dia nak tidur semula. Kadang sampai pukul 5 pagi baru dia nak tidur semula. Saya dah buntu nak buat apa n macam mana.. #firstmom #SeriusTanya #ingintahu #bantusharing #tolongbantu #bantujawab

2 Các câu trả lời

just my advice .. kalau baru dpt kaki bwk pergi taman setiap ptg around 6-7pm .. bg dia grounding ngn rumput dan tanah .. bg dia time utk explore environment.. InshaAllah malam dia akn lagi lena bg je siang tido 1h30m-2h .. that's ok ..

4t trước

Okeyy saya akn cuba yg ni

siang anak banyak tidur ke?

4t trước

X juga.. dia baru dapat kaki, siang pun jarang tidur lama.