35week 5day

Assalamualaikum mmy² kt sini siape same bulan dengan sye.. sye start 35 week ni baby slow sangat gerak.. jadi confius nak kire pegerakan baby.. kadang nak ckup kan 10kick tuu kene atas pukul 9 mlm... Mase 32 week ade masok wad 1 hari sbb baby kurang gerak... Perlu ke sye pergi hospital atau normal mcm ni??? #First_Baby

2 Các câu trả lời

waalaikumussalam mommy. mmg masa third trimester ni mommies susah nk kira gerak baby sbb ruang abdomen kita dah penuh tapi saya prefer mommy ikut gerak hati mommy sbb instinct kita as mommy ni kuat if anything happen pd baby. dapatkan nasihat doc/nurse kisah sy,second baby & third baby sy sgt kurang gerak lepas masuk third trimester. sampai satu hari yg sy rasa mmg tk boleh jd,mmg kene ke hosp. warded,pantau gerak baby,induce on labor, selamat bersalin normal. kata doc,apa apa yg berlaku pd baby dlm rahim kita tk nampak jd biar kita keluarkan dia. thats it ☺

Wlkmslm, Sama dgn sy now 35w 5day Baby sy active mcm biasa cuma kerap mngeras, Nk2 bila sy duduk or brjalan Bila baring mngiring elok je diam😂 Utk awk Maybe sbb ruang dh sempit Sbb tu baby kurang gerak,wallahuallam..kalau confuse refer doctor ya. Berat baby brpe skang?