Anak taknak makan🫥

Assalamualaikum Mmy sy nak minta pendapat mummy/ibu/mama semua.. anak sy dh 7 bulan. Tapi nak bg makan tu cukup susah. Xnak buka mulut langsung. Knp ye. Risau juga anak makin membesar perlukan tenaga. Pelbagai texture dan menu sy buat,anak tetap tak nak makan. 🤧🥲 help me,mcm mna ye,pergi doc pn tak de conclusion juga. Doc just ckp kna bg mkn juga sbb anak akan membesar dan perlukan tenaga. Dh sebulan sy buntu sbb anak taknak makan. Hanya susu je dia nak.🥹

Anak taknak makan🫥
3 Các câu trả lời

ank sya dri umr 6 blan smpai setahun lngsung x nk mkan.. pelbagai texture,menu smua dia x nk..kdng tu penat sngt dh msak,x nk mkn.last² ke tong sampah jga..doctor ckp kt sya bgi je mknnan apa yg dia nk..yg dia nk buah, biskut, roti je.. bila umur dia setahun 3 bulan..bru okay sikit selera dia..nasi,mi,lauk yg kita mkn smua dia nk. fhm perasaan sis kdang tu tngok ank org lain elok je selera makan.. smpai ke ank kita mlut x nk buka mcm ada emas😂 sya ni smpai di cop ibu pemalas sbb ank x berisi..org tu x thu kita ni pnya la berperang nk bgi ank mkn.. sis jngn give up tau keep bgi je dia mkn.. Klau dia x nk,x apa,kita try lgi besok.. semoga dipermudahkan urusan sis❤️

5mo trước

Itu la sis kita as a mom sampai susah hati anak tak nak mkan. Macam2 kita dah buat. Pelbagaikan mknan tetap tak nak juga makannye😄🥲 buntu dah.🥹

Sis saya suggest awk ikut kelas dr amalina daud dkt ig, cabaran bagi anak makan, insha allah anak saya pn alhamdulillah ok nk mkn since saya fllow kelas doc amalina.

2mo trước

Amalina daud

dia tak nak nasi ke? bagi puri ubi keledek/kentang pun dia tak nak ke sis?

5mo trước

sis ada bagi dia try makan sendiri?