Pregnant anak ke 2 tapi anak first masih menyusu badan

Assalamualaikum maaf saya nak tanye skrg nie saya pregnant anak ke 2 tapi anak first saya baru setahun masih susu badan , tak ape ke kalau tngah pregnant anak masih menyusu ? atau nak kena ajar dia susu botol ade sesiapa tau tak ?

2 Các câu trả lời

Doktor sy sarankan stop menyusu, 1. So nnti adik lahir dpt susu first tu 2. Menyusu blh kecutkan rahim, risiko bby dlm kandungan, blh jd prem. 3. Susu blh drop masa pregnant. Tu antara yg sy igt la doktor pesan, tp sy teruskan gak menyusu yg sulung sampai adik dia keluar. Concern dgn ap doktor ckp, sy bg jugaklah ank susu botol risau kalau susu drop. Sy bersalin masa ank sulung bru setahun. Dalam masa pregnant tu sy tkde masalah kesihatan ap2, doktor yg pantau pun ok je sy teruskan menyusu yg sulung tu, tkde complications ap2. Sy rasa awk kena bincang dgn doktor awk dulu mcm mana semua.

3mo trước

Sy train menjadi sbb bnyk tggal dia dgn bapak dia. Masa checkup sy tggal dia berdua. Nk tknk dia hisap je botol hahah. Tp start pun dh 6m cmtu. Dia bnyk mkn dh. Tkde depend susu sgt.

Dpt kn nsihat Dr.. klu Dr kte ok, then truskn susu bdn.. klu nk ajar botol pn bley.. tp kbanyakkn baby da biasa df nie reject botol.. ade jgak kes susu drop ble preggy.. better stat ajar botol dr skg..