masalah berat badan

assalamualaikum maaf nak tanya ada xsesiapa yg ada pengalaman berat bdn mendadak naik lebih dr 5kg dlm masa 2minggu..??sy preggy da 29w2hr..kalau berat naik mcm tu apa tindakan misi dan doc ye..??

1 Trả lời

Kena minum air gula. Sebab naik mendadak. Takut kencing manis or kolestrol naik waktu tgh preggy. Klo ada, then kena refer pakar pemakanan, & makan ubat tambahan prescribed by doktor KK. Sebab ikutkan kena naik berat around 0.5kg je per week.