Bersama suami selepas bersalin

Assalamualaikum. Maaf kalau soalan agak tak sopan. Saya dah habis berpantang 44hari, bersalin normal, dan baru bersama suami buat pertama kali. Husband cakap rasa lain, rasa sempit and dia tak boleh masuk habis kemaluannya. Normal ke? Saya pulak risau kot2 tak masuk habis sebab peranakan saya jatuh. Maaf yaaa soalan tak sopan 🙏🏻

15 Các câu trả lời

Kalau pernakan jatuh, awak mesti dah rasa sakit dear, kencing tak lawas dll. I dont think peranakan jatuh. Tapi kalau lagi sempit lagi best la kan sepatutnya 😅 Yang vagina longgar beranak 4-5orang anak tu pun mommies dah banyak risau nak makan jamu la tu la ni la sebab nak ketatkan. Mungkin lepas beranak tu kalau still ada rasa takut, vagina tu tak contract/ wet sepenuhnya. Kdg2 bila kita rasa takut masa have sex ni, vagina kering and akan auto sekat sebab mental kita tgh takut/ was was takut rasa sakit dll. Apa pun, kalau risau jugak, jumpa pakar sakit puan and dapatkan advice

12mo trước

ye btol tu.. sy pon sbb mule2 mcm tu, dok risau doc jahit terlebih ke haha pdhl sbb trauma tu masih ade, jd ruang tu jd xterbukak.. kne btol2 relaks bru ok

Normal.. tapi kan ape masalah ek kalo bersama suami lepas 44 hari? Tak normal ke? Ramai pulak kata awal lah seram lah .. pantang 100 hari tu adat je pun.. kita ni ikut hukum.. dah bersih dari nifas takde masalah pun blh je bersama.. tapi depends dekat body masing2 lah kan.. lagipun sis bersalin normal,, bukan czer.. pastu, laki masing2 tak same weii😂😂 ade yg blh tahan ade yg tak.. normal je tu.. yg x normal tu yg laki taknak langsung ko pantang 200 ari pun dia ok🤣

12mo trước

udah2 la bergaduhnyaahhh

sy bersama setelah baby 8 bulan, sebab dah bincang dg husband nk kumpul duit dulu utk pasang implan, dah pasang, baru bersama, sbb bila Kita dah plan dah X nk ada anak lg, Kira berusaha lah mencegah, kalau plan sendiri tanpa protect dan hanya buang luar, itu dah mcm Kita berserah jika dikurniakan anak lagi, ❤️ seperti Kata doc Emelda, X nk anak lg tp X pakai protect, Kira nk anak lagi lah tu😂

seram plkk dgr. sy 106 hari baru brsama🤣.. sy pnye sempit jgk sbb dlu2 sy suka makan jamu nk hilangkan keputihan. tp kalau nk brsme mmg sy pakai durex sbb dr suggest tkt luka dlm or pedih.. normal je kemaluan sis jd sempit . kalau peranakkan jatuh nak bersama pun rasa sakit sis apatah lagi nak kencing.

Wsalam. Pada pendapat sy sebab vaginismus. Bukan lah awk betul2 kena vaginismus tp cuma hadapi sedikit simptom vaginismus. awk masih ngeri/ trauma/ takut2 nak masukkan sesuatu di kemaluan so automatik menutup laluan untuk apa2 masuk. Nanti lama2 sikit dan dah bersama beberapa kali ok tu..

12mo trước

Tak apa awk.. selalu lepas baru2 habis pantang normal ada simptom macamtu tp kalau sebelum ni awk mmg tak ada vaginismus insyaAllah ok je nanti..

Normal sis. Sy pun mcm sis bersama lps habis pantang harii ke 46. Mmg normal ketat mcm malam pertama, cuma kena bykkan foreplay sbb kita akan kering sikit sbb trauma bersalin jgk kot😅

alamak 44hri masih awal saya lak rasa seram ,trauma xhbis lagi ..kene pakai lubricant xde lah kering bila kering ssh nak masuk pastu terasa sakit..

x lah sis.tu trauma selepas bersalin.Vagina kita trauma.Mula² je nanti lama² okay .Don't worry 👍kalau takut ,better guna pelincir dulu.Ada jual dekat 7e.

Mungkin rasa ketat sbb kering sis.. Sis ada rasa sakit? Boleh try pakai lubricant.. Biasanya lepas bersalin ni mmg mcmtu sikit.. Take it slowly okay

Normal puan… saye pon dah abis 44 hari on.. normal bila rase ketat… selalu nyer lelaki kan suka ketat² hihihi