Keluar Lendir

Assalamualaikum.. Maaf gmbr kotor skit. Sy dah 38week 5day firstbaby.. Pgi tadi tba2 kluar cm lendir kekuningan.. Normal tak?.. X da pngalaman..

Keluar Lendir
14 Các câu trả lời

sama mcm sy kak, pagi keluar tnda mcm tu and ad tompok drh skit.. tghari smpai ke ptg ad rasa contraction skit skit.. lepas mghrib pegi hospital bru buka 2 cm and masuk drip utk kurangkan contraction .. kul 1 pgi masa kt lobby and otw balik rumah dlm kete rasa mnggigil and sakit memulas / mngeras perut ..smpai rumah 1 lebih.. contraction makin kuat.. and konon rasa nk eyakk Sgt.. tpi lain diteran lain yg jdi.. time tu dlm 2 minute skli contraction dtg.. mumy akak adik smua genggam tgn sy.. suami x mmpu nk msuk dlm rumah sbb dnga sy kesakitan 😅dlm kul 2 stgh dnga bunyi mcm belon berisi air meletop.. masatu akak sy bru nk tgok jln sbb nurse kt ambulan suruh tgok ad kepala bby x.. tpi x smpt nk selak kain, ketuban pun pecahh.. tepat kul 2 nk msuk kul 3.. nurse smpai.. check jln dh buka 7 cm... husband dkung pegi stretcher and follow ambulan dri blkang dgn mumy naik kete.. 20 minute smpai je hospital terus ke lr.. smpai je lr bukaan dh 10 cm .. doc dh prepare and suruh teran.. masa teran tu hmpir hilang tenaga and nk ttido mengantuk 🤣 sakit² pun rasa haus tu xleh bwak bincang.. asik asik mntak air.. nurse pun asik bgi air je.. smbil teran, minum air, muntah hijau(sbb seharian x mkn) so energy kurang dorng masukkan drip. x smpai stgh jam dlm lr. yg last, doc terpaksa guna bantuan vacuum sbb jantung bby jdi slow.. and skli teran, kepala keluar, kali kedua teran bdn pun keluar dgn mudah.. my bby boy pun slmt dilahirkan.. time tu, ngantok ,rasa nk eyak smua hilang 😆 settle bersalin, uri smua dh keluar.. time jahit tu sy tido but still awake klau terasa cm pedih kt bwah tu 😙 bru brpa jam bersalin haritu dh rindu nk rasa bby menendang, mngeras 😐 around kul 5 pgi bru settle smua and pegi ke wad biasa..

4y trước

klau ad contraction pegi je hospital.. sy terlebih awl dri due date 😆

Klu pengalaman saya bru brsalin 04/11/2020 keluar lendir putih mcm telur tu sis.. Dan d serta kan perut mngeras dan skit bhgian pinggul belakang tanda2 tu sis.. Tp kalu mcm dlm pic tidak lama dah tu sis tgu untk bby mw kluar.. Sebab sya pun brgitu sebelum menjelang baby nak kluar..

4y trước

Ya sis

mucus plug tu, boleh search. tanda2 dah. tapi xsemestinya nak bersalin dah. tggu rasa sakit atau keluar yg bercampur darah. so sementara tu buat senaman banyak2. huhu

Sy pon mcm ni. Mula2 lendir wrne putih susu. Then tukar kuning. Blm tukar ke coklat lagi.. skrng dh 38w4d. Baby first.

4y trước

smoga dprmudahkan

perhati kn lndir tu mkin coklat trus pergi klinik tu tnda nk bersalin

Tanda2 nak bersalin dah tu sis.. Saya haritu 38weeks pecah air ketuban

4y trước

oh yaka ka.. tq respon sis

Nak bersalin dah tu, kalau makin kerap contraction terus pi hospital

4y trước

baik sis

sy pun mcm tu jgk.. tggu 2 or 3 hri nk bsalin dh tu

4y trước

yee..kalau dh kuar drh pergi hospital ye

nk brslin dh rsanya.. sbb sllu mcm ni org dok tnya

Sye pn mcm sis skrg ni... tp sye bru 37w1d...