Uri kat bawah

Assalamualaikum kawan2..nak tanya la ..mcm mane ye cara nk naikkan uri ye..tdi scan baby utk 28 minggu punye..dokto kata uri kt bawah sgt..die bg tempoh smpai 32 minggu je utk monitor .. #ingintahu

8 Các câu trả lời

sama kes macam saya😅...ni dah masuk 29w..tggu 32w nnt scan lagi...lagi pula kedudukan baby pun melintang.alhamdulillah sy x ad pendarahan cuma krem kat ari2 je...ada kawan cadang 1-sujud lama 2-kaki angkat ke dinding tarik nafas kempis kan perut buat dlm 15 kali bngun tidur dan seblm tidur 3-bercakap dgn baby 4-tawakal,usaha,doa pada Allah

10mo trước

terima kasih info..boleh la ikut ni..hrpnye sama2 la uri kite naik..

ada turun darah ke sis? yg psti klau uri kt bawah ni lngsung tkboleh angkat brg berat. walaupon kain basah boleh turun darah. mak i pernah uri kt bawah kna msok ward msa 7bulan smpai bersalin sbb turun darah. tpi klau tkturun darah tu ok la sis hti hti n jngn bersama suami. pengalaman kawan pulak uri kt bwah kna bersalin awal. czer

10mo trước

ha baik2..tq tau info nye..risau jgk ni..klau ikutkan bjalan sgt pon x digalakkan jgk kan..aish..pening

saya pun sama last week ad trun darah rupanya uri di bawah doc bg masa dlm masa sebulan utk tgk balik.. apa yg sy usahakan buat senaman naikkan uri, waktu solat tu setiap sujud selitkan juga doa utk sujud lama sikit dan pujuk ckp dgn baby bawak naik kawan(uri) tu naik atas..

10mo trước

baik baik..terima kasih info

Waalaikumsalam.. sy pun uri kt bwh tp lay low jew Bukan complete ttp jalan, lg 2minggu doc akn scan tgk uri kt mana .. Buat masa ni apa yg sy tau lah Sujud lama2 ketika solat InsyaAllah uri naik.. Lepas 32 weeks doc ada ckp nk buat apa x?

10mo trước

ish..itu la dgr cite nye kne berkampung la dlm ward nye..adoi..lambt lgi ni nk due nye.. jenuh

Saya masa scan 26w uri lying low tp tak tutup jalan. Dlam 2-3cm dari cervix la jga. Tp katanya atleast xtutup jalan cuma masi lay low la. Skrng 28w dah. Nnt 29w repeat scan lagi tengo mcm mna.

9mo trước

sis skrg mcm mana dah naik ke uri tu?

saya pun alami kes yg sama MCM awak jgk.. kermarin 16/8 g KK 28w scan uri dekat dgn laluan jgk..doc Suh p hospital lg 2 mggu scan pakar plk😔

10mo trước

eh..sama la sye pon cek 28 mggu time 16/8 bru ni..due 8.11 ye?? ha saya die bg tempoh smpai 32 mggu..buntu dh tak tahu nk buat ape..dokto pesan jgn urut..jdi dh tak tahu nk buat ape dh

Wslm , akak ikhtiar pegi jumpa bidan untuk naik kan balik . Inshaallah semuanya baik nanti . Jngn biar mcm tu ja bahaya

10mo trước

tp misi dh pesan..jgn urut..mcm mne tu🥲

kepala baby dah dekat bawah atau belum?

10mo trước

kepala baby x psti la pulak..dokto cuma ckp uri je kt bawah..