Posisi bayi

Assalamualaikum, kandungan 28 week, sepatutnya kepala baby dah kat bawah kan ?

7 Các câu trả lời

saya 1st time preggy jugak so xda pengalaman sgt. tp waktu awal pregnancy smpai 28wks dr scan bb saya asyik dlm keadaan breach aja (kepala kt atas). lg menakutkan waktu 28wks dr nmpak dekat leher bb ada belit tali pusat. dr mmg ckp saya bb akan breech smpai akhir. tp last week, sy scan utk 30wks, alhamdulillah bb dah pusing kepala kat bwh and tali pusat dah xda belit bb dah. sy xda jumpa bidan ke apa, buat certain exercise ke apa. byk sy baca org komen dlm apps ni selagi xsmpai 36wks bb still akan pusing2 lg..

X semestinya. Baby masih boleh pusing2 smpai 36w. Klu mksd sis masuk laluan tu pn x juga, ada yg masuk laluan awal, ada juga 36w pn blm masuk lg. & normal je. Every pregnancy is different. Kerapkn buat position sujud lama2, buat stiap hari.

selalu sampai 36 minggu. saya baby 28 week kepala kat atas, lepastu 30 minggu dia melintang, 34 minggu baru dia pusing kat bawah. tapi last2 kena czer jugak sebab baby lemas..

ada yg masih berpusing puan sehingga masuk minggu ke [email protected]. sy penah ada 2kali pengalaman tranverse & oblique lie….masuk minggu ke 36 dah berpusing dan masuk ke laluan

dia mcm ni puan.. Klu laa kata kepala nyaa masih diatas..doc kata jgn bimbang sbb baru ag..dia mssih boleh pusing

Tak semestinya sis. Sy scan 28 weeks, baby melintang lagi. Scan 32w baru kepala baby dekat bawah dah

Dia boleh pusing lagi sbb ada ruang lagi