Bag hospital time pkp

Assalamualaikum.. Ibu2 yg bersalin time pkp baru2 ni blh share x brg2 yg perlu bwa time brsalin nnti.. Due bulan 11 nnti.. Harap ibu2 dpt bntu.. Terima kasih #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

16 Các câu trả lời

Saya baru lepas bersalin seminggu lepas. Bersalin normal. Bersalin 3 pagi, discharge petang tu. Bawak luggage tapi pakai 10% je barang dalam tu 😅 Cuma pakai baju dari labour room bag je untuk keluar hospital sekali sebab baby pakai baju and bedung hospital. Mommy pun bawak baju keluar hospital je. Kalau czer maybe boleh sediakan another bag untuk baju baby. Jangan lupa bawak makanan dan air. Lepas bersalin mesti lapar.

Saya pun due bulan 11. Barang2 baby da siap msuk dlm bagasi. 😁. Skli dgn barang mama to be ..saya bagi asing baju2 baby guna ziplock plastik. Saya sedia sehingga 4 ziplock plastik. Baby 1st jdi saya sedia lbih je. Dlm plastik ziplock tu, mmng da tulis Labour room, 1st day. 2nd day, 3rd day.. & going home. Saya ikut pgalaman2 kakak tempat kerja suma. 😁

waalaikumussalam.due kita sama sis bulan 11 nie.Saya ad tanya kawan yang baru bersalin 2w lepas.Die cakap xpayaa bawak barang byk2 sebab kalau bersalin normal paling lama pun sehari 2 da bolee balek kalau bby da berak n kencing n untuk czer pulak 3-4 hari je kalau bby xad masalah ap.Bawak barang penting je tapi stanby pampers & kapas basah lebih 🥰

3y trước

aah wettisue baby untuk lap bila bby pee n poo nanti 😊

bwk beg asing utk msok labour room.khas bju baby,boties,mitten,pampers,topi dan kain bedung.. beg sndr,prepare kain batik,stoking,panties,pampers wanita,tudung ,myk pns dan seangkatan utk dgunakan msa kluar wad..itu pendapat sy lh..bakul air,milo,biskut ,cawan ,sudu dan thermos jgn lupa ya..(jgn lupa sanitizer n mask)

Sma lh due bulan 11 ni, awal bulan 11,rmai juga sya tnya orng, nnti pgi hospital perlu bwa brng apa, kakak sya bru brnak bulan lpas dia ckp bwa pakaian sndri sepasang je, pakaian baby sehelai, 2helai je, lampin kena bwa jga lh, bag pun dia bwa kecik tpi asing dngan barang baby lh

Saya bersalin normal di hospital swasta..hospital yang uruskan baby sepanjang di wad jadi tak perlu bawa kelengkapan untuk baby kecuali 1 set pakaian untuk balik nanti. Untuk mommy pun 1 set pakaian untuk balik dan barang2 mandian termasuk pad wanita.

Waalaikumussalam. Yg penting barang baby dgn barang mommy. Better asingkan siap2 dlm ziplock plastic/bag dan label. So nanti senang nurse nak amik bila nak masuk LR. Sama je barang2 semua, cuma apa2 kita sendiri kena handle.

sya bwk brg2 baby bju 3helai..lampin 5helai..pampers 10keping+1beg...tisu basah 2beg..ank kna thn nicu...tp selama sy kt sini tkda plk diorang mntk brg2 baby..bju2 ibu bwk sehelai je utk balik

Belom packing n basuh lagi. Due bulan 11 jugak😆 nk tanye lah beg mcm mana mommy semua bawak ye? Dlm dilema nk bawak luggage ke beg biasa. Luggage tkt berat plak nk angkat amek barang🥺

3y trước

gov la.. maksud sy time dh kuar ward, kan leh je husband amik brg kt guard tu

1beg kecil ibu bawak masuk labour room (1set newborn, jajan + 3in1) 1beg laen suami standby utk hantar ke ward (ikot yg kawan2 cakap kene bawak apa)