Suntikan kancing gigi

Assalamualaikum ibu2 semua.. kalau jarak anak melebihi 5 tahun untuk suntikan kancing gigi di tempat klinik ibu2 semua kena dua dos atau satu dos sahaja ya.. saya jarak anak 7 tahun kena dua dos.. kawan pula jarak anak 10 tahun tapi kena satu dos sahaja di klinik yang sama dengan saya.. pengalaman ibu2 semua macam mana ya..

6 Các câu trả lời

Waalaikumussalam, x pasti la... Kalau sy,.. Seingat sy la.. Dari first sampai yg ke 3 nie sy dpt 1 kali je.. Yg ke 3&ke2 jarak 11 tahun, mungkin kena sampai 2 tu bergantung pada kesihatan ibu kot., Cuba tanya doktor tu kenapa sis kena sampai 2x. Apapun semoga dipermudahkan..

doc sy ckp 2 kali. tp kali kedua tu doc sugest sy ambek boostrix sbb now dah ada balik kes difteria. tp ni klinik swasta lah. boostrix a bit mahal. mebi kalau kk cucuk ATT je. tp mmg 2 kali. tu pun sy remind balik doc sbb dorang kdg2 x perasan.

Waalaikumusalam, baru saya tau suntikan kancing gigi ni ikut jarak anak. Saya kena 1 dos, jarak anak 5 tahun. Ni anak ke-3. Pregnant sebelum ni tak pernah kena.

mungkin sbb gigi kurang sihat kot sbb bnyak yg dah berlubang... maaf klau saya salah

saya dua dos . ni first pregnant.. sekarang 32 weeks bulan depan sekali lagi ..

saya 1 dos je jarak pun dalam 4 tahun