Tak makan sayur

Assalamualaikum ibu² sekalian..mcm mana eh nak buat kalau kita niy jenis yg tk mkn syur dri sebelum pregnant .. tgk syur pun tk lalu rsenya

3 Các câu trả lời

Blh try masak mknn homemade 1. pajeon(makanan korea mcm cucur udang tapi healthy sbb byk menggunakan sayur. Blh cari resepi dkt youtube) Nk lagi healthy, kurangkn penggunaan minyak. 2. Buat falafel vegan yg mudah 3. Pecal (x sure awk mkn ke x) 4. pesto (kuah spagetti dri sayuran) 5. Dumpling (protein+sayur inti dia) 5. Blh search masakan bagi anak2 yg x mkn sayur. Klu rasa jemu mkn sayur hari2. Ganti pula dgn kekacang mcm kacang kuda rebus, jagung rebus, keledek, kacang badam bakar, kuaci bakar tapi make sure yg organik dn bakar sendiri utk kurangkn garam dlm mknn. Kemudian boleh alternate pula dgn pelbagai buah-buahan 👍👍. So x bosan lah awk mkn nnti. X semestinya nk dpt serat or vitamin dri sayur hijau, boleh je dri sumber lain.

2y trước

okkk..tq awak..nty sy try

Cuba makan makanan yg sayur tersorok. Makan lah buah-buahan, makanan tinggi serat

2y trước

sayur tersorok? maksudnya mcm mana tu

Contohnya buat cucur, letak lah sayur yg diracik2 😁

2y trước

🌻