Susu anmum materna

Assalamualaikum ibu2, saya nak tanya ada tak ibu2 pernah minum susu seperti gambar di bawah? Untuk di awal kehamilan 5w ? Terima kasih 🥰 #firstmom #pleasehelp #ingintahu

Susu anmum materna
26 Các câu trả lời

Saya minum start 24w kalau tak silap. Continue smpai skrg dah 33w. Actually awal pregnancy saya tak minum sbb byk makanan/minuman yg saya tak boleh terima, mesti muntah balik wpun makan buah. Saya start minum annum sbb dapat sample masa check up dekat andorra lepas tu continue beli sendiri sbb tekak boleh terima and sesuai dgn badan. Takde masalah gula ke apa alhamdulillah

Saya minum enfamama a+ dari 5weeks sampai 13 weeks. Lepas tu sangkut gdm masa minum air gula masa 13 weeks. Terus stop minum susu tu dan seangkatan dengannya. Minum nestle atau dutch lady full cream je secawan sehari. So far gula normal balik after stop susu maternal. Tapi masa minum enfamama tu memang membantu baby besar cuma kene stop sebab gdm.

2y trước

Saya minum susu kotak tu je sis. Malas nak bancuh sebab saya minum susu tu masa otw pergi kerja sulam dengan kurma 2 biji. Sebab saya jenis bangun pagi je auto lapar. So far alhamdulillah bacaan gula normal je even minum susu kotak dengan kurma.

Sy minum dr awal tau pregnant smpai bersalin.. Xpernah skip.. Setiap mlm before tido.. Sehari sekali.. Hb cantik, xde gdm, berat cantik, berat baby dlm kandungan naik elok setiap bulan.. Baby lahir pon kulit bersih.. Yg penting minum air masak kena byk.. 2-3 liter sehari n sy amalkan makan buah oren setiap hari tanpa gagal..

sy pernah minum susu ni perisa coklat.. tp doc x sarankan minum jd sy tukar minum Dutch lady full cream.. kalau ibu yg ad mslh berat badan boleh minum susu ni.. tp kene pantau takut sangkut gdm

hai sis kita ada tau susu nie tapi takleh minum sebab berat naik. tak digalakkan minum anmum dulu. sayang baru minum 4 kali. kalau berminat boleh pm lah kita

2y trước

sebelum kahwin berat kita 75 macamtu tak silap. sekarang 90 ! 😫 tetibe tahu pregnant dah tengah gendut gini

Sy pernah minumm tapi xhabis sekotak sbb manis sgt. Berat pun naik mendadak 🥹 lepas tu tukar ke karihome sampai skrg. Kdg2 tu minum dutch lady je

saya start mnum 20w lpastu berat naik mendadak 😌 3kg naik dlm sebulan. bulan 1 kena sruh mnum air gula 🥲 skrg sy mnum selang 2 hari mcm tu.

awal² minum nk masuk trimester kedua cuba xnk minum susu effect nye saya pening kepala.. minum semula susu ni last² nurse bising berat naik byk 🤭

2y trước

Okayy tq sis, 🤭 saya pun nak try minum d awal kehamilan ni. Sbb selera mkn tak berapa elok 😫

sy minum dari 6w . 16w sangkut gdm time minum air gula.terus stop .hati2.. once dh sangkut gdm mmg sampai hujung la kne buat bsp .. 😵

Pernah juga tanya doktor tentang susu nie. Doc cakap susu nie tggi gula. Minum susu biasa pun mcm dutch lady, hl pun okey dah sbnarnyaaa.