Cara simpan susu badan

Assalamualaikum ibu2. Saya ada soalan. Ada tak ibu2 kat sini ada pengalaman bawa susu badan sewaktu perjalanan yang jauh, yang makan berjam2 lamanya. Macam mana ibu2 bawa stok susu tu ya? Peralatan apa yang saya perlukan? Macam mana ibu2 simpan stok susu tu sewaktu dalam perjalanan? Dan berapa lama susu badan tu boleh tahan? Harap dapat menjawab soalan saya. #ingintahu #susubadanibu

1 Trả lời

Berapa jam perjalanan? Saya guna cooler bag & ice pack gel brand gabag 3 4 pack mmg tahan 8hrs & more. Tp after 5hrs mami kena sllu check condition ice pack tu tahap sejuk dia. Boleh juga guna ice storage yg mcm plus tu then letak ais banyak2. Tp kena selalu check juga condition ais after 4 5 hrs & singgah 7e topup ice. Bila sampai ke destinasi terus transfer chiller.

8mo trước

Ohh saya lagi jauh, johor ke kelantan😂