Pegerakan baby

Assalamualaikum ibu" sy 27w kenapa eh, kalau kita baring kiri, kita rasa baby gerak kiri juga? Kalau kanan baby gerak kanan juga. Sy takut baby tak selesa. Ada yang sama Mcm sy tak?#firstmom

4 Các câu trả lời

xperlu risau. baby duduk dlm air ketuban dlm rahim kita tu dh mcm roller coster semua ada. kalau awak bertukang sekali pon xkan menganggu baby. dlm rahim kita jauh lg bising dr luar. hee.

Mmg mcm tu..baby ada ruang lg tu.. nt start 28w kena kira pergerakan baby dah.. fetal kick chart. Nt makin besar kandungan, lg ssh sikit kita nak rasa baby gerak sbb baby dah sempit..

takda sbb utk baby tak selesa. dia dlm kantung air ketuban tu dia ok je no prob. ibu yg kena cari posisi selesa utk baring/tidur.

Baby okey je sis dlm tu.. yg penting jgn pusing ganas sgt kalau nk tuka position.. pusing slow2..