MINUM SUSU IBU

Assalamualaikum ibu ibu semua, saya baru saja start minum Similac Mom 2 hari lepas, tapi selepas lebih kurang 5 jam minum susu tersebut, pasti akan ke tandas untuk buang air besar Pukul 5/6 pagi dah sakit perut nak membuang sebab minum susu sebelum tidur, dan petang pun membuang sebab minum waktu pagi Memang macam tu ke kalau minum susu ibu? Atau saya tak sesuai dengan susu tersebut? Mohon ibu ibu yang pernah mengalami bantu ye 🥺 #pleasehelp #firstbaby

8 Các câu trả lời

sy mula2 cuba susu anmum, perut xterima juga. mmg akan buang air besar lepas minum atau kentut2.. 😅tapi bila dah lama2 dan kotak kedua ni saya minum hampir setiap hari, perut dah boleh terima. sampai 3rd trimester skrg minum anmum. skrg dah masuk kotak ke 3 dah. 👍🏻

11mo trước

kotak pertama tu mmg lama juga nak hbskan sbb asyik nak ke toilet juga. tapi kotak kedua tu cuba minum tiap hari. so far ok sampai skrg.

saya pun sakit perut minum susu ibu mengandung.. minum susu Dutch lady okey sket tapi wajib membuang hari2.. tapi saya suka je sebab lancar membuang haha(mungkin jgk sbb sy mkn banyak buah time preg).. saya sblum pregnant jenis yg tak membuang hari2

maaf sy tiada pengalaman. sy xminum susu ibu semasa both pregnant. tekak sy xley terima termasok susu kambing😅. kalau minum susu kotak HL sahaja. itu pon boleh kira minum berapa kali dlm sebulan. hee.

Most probably susu tu tak sesuai. You cuba change another brand. Minum fresh milk pun ok. Jgn minum fullcream nnti badan cepat naik. Beli yang original jgn ambik yg flavor

Tu tanda2 lactose intolerance sis.. that’s y ada anon yg ckp bila mnum susu hl ja okay, sbb lactose dlm susu hl sngt rendah..

minum susu fresh milk jee sis hl ke farm fresh or dutch lady . nurse saya tak bg minum susu pregnant .

sy minum susu similac mom ok je.xde mslh apa2 pun.dr start mengandung smpilh nk dkt bersalin ni

mungkin sis tak sesuai minum susu tu, boleh try susu lain