Iberet folic

assalamualaikum ibu ibu semua. Nak tanya iberet ni mkn waktu bila ye . brpa kali sehari ye. sbb saya tak pernah lagi mkn. ni anak ketiga dah . #serius_ingin_tau#iberetfolic #seriusnanya #bantusharing

3 Các câu trả lời

satu biji satu kali sehari. elok ambil dgn perut kosong atau 2 jam selepas makan supaya ubat xde interaction dgn mknn. pg ke ptg x kisah, ikut awk boleh telan bila sbb kena consider awk punya morning sickness lg. kalo muntah teruk wktu pagi, awak mkn ubat tu mlm sebelum tidur dan begitulah sebaliknya. another tips is mkn la ubat tu dgn jus lemon atau sunquick, bg dy cpt serap.

10mo trước

ok tq mummy suggestions.

waktu dapat/beli tu tak tanya nurse/pharmacist tu ke sis? 😅 better tanya pharmacist/nurse daripada tanya orang awam macam ni. kalau tak, cuba baca instructions di kotak atau leaflet. selalunya sekali sehari cukup. ada yg perlu 2x sehari. tapi kalau tak ada spesific instructions, ambil minimum dose, sekali sehari dulu.

10mo trước

haha xde plak dia bagitau . maklum laa baru first time nak mkn iberet. hb 10.9

iberet yang ade 4 jenis tu kan? biae saya makan sebelum tido dalam pukul 9 -10 tetap waktu sekali sehari..ada ibu yang bila makan ubat jenis macam ni ade yang termuntah pening kepala,so better 1 jam lepas makan sebelum tido untuk elak muntah balik

10mo trước

1 biji sekali sehari je sis..kalau setiap kali lepas makan ubat,sis muntah pening,sis boleh pergi klinik untuk beli yang jenis lain pulak