Blood clots

Assalamualaikum & hye para ibu yg berpengalaman. Wpun sana sini dah saya baca dan sudah berjumpa doctor utk check kandungan, tetap juga hati ini ingin bertanya kpd mereka yg berpengalaman. Saya baru2 ni ada keluar blood clots & spotting dan nak masuk seminggu. Dah jumpa doctor, dah scan dekat hospital, kantung semua okay. Juga makan ubat yg diberikan ontime. Ada para ibu yg ada pengalaman yg serupa? Jika ada, mohon kongsikan pengalaman dan apa tindakan para ibu ambik ketika itu. Ya saya mmg first time mom. Alhamdulillah jumpa apps ni utk sy rujuk kepada para ibu yg berpengalaman. Dah check hospital, dah gali artikel perubatan sana sini tp jika ada yg berpengalaman yg serupa, mohon share pengalaman. Terima kasih byk2 dan semoga balasan pahala utk ilmu yg dikongsikan❤️❤️

1 Trả lời

Doctor bagi ubat utk kuatkan rahim ke? Apa yang I faham and tahu kalau ibu ada bleeding sbb rahim x kuat, so doctor akan bagi ubat kuatkan rahim. Tapi, bukan tu je ibu kena banyak bedrest, x boleh berjalan lama sgt and banyak, x boleh angkat berat or buat kerja berat. Ibu kena amalkan pemakanan yg sihat dan boleh kuatkan rahim seperti badam, kurma, pomegranates and minum susu. Bila amalkan semua ni, and ikut nasihat doctor and makan ubat on time definitely you will go through a healthy pregnancy journey ❤️

2y trước

Yes, don't worry amin😊