Mual Dan Pening

Assalamualaikum.. Hye nak tanya.. Ade tak tips yang boleh kurangkan mual n pening2.. Sye prgnant bru 5 minggu.. Nak mkn ape sumer rse xllu jewp.. ?

5 Các câu trả lời

Tukar menu ye. Kalau selalu sebelum pregnant makan nasi ke apa, cuba pulak masak spageti atau bihun.. Saya awal2 dulu mcm tu juga. Jenuh pikir nak makan apa. Lepastu ambil buah buahan. Janji awak makan. Jgn tak makan langsung. Berat saya turun awal dulu.. Bila dah dapat gaya menu yang baik, alhamdulillah okay balik. Jgm biar perut kosong. Not good.

Sis kna mkn buah buahan insyllh ok sya pm masa pregnant 5mggu sllu mual2 smpai kdgn 5bulnn bru bhnti tpi sya sllu mkn buah buahan jer hlg rsa mual2 tu

Normal sis, try sapu minyak angin kt dada, makan yg berasam2(klau sya). Mkn buah-buahn(sya epal, oren, jambu

Sy minum Sunquick tnpa gula. Kdg2 mkn asam bg hilang rasa. Kemam asam dlm mulut. Asam kulit limau.

Saya pn mcm tu.. Hari2 minyak kapak mesti ada..