11 minggu 5 hari

Assalamualaikum, hai semua, nak tanya normal ke kalau 11 minggu 5 hari dah tak ada alahan? Sebelum2 ni saya akan muntah paling kurang sekali setiap pagi..tengah hari dan petang akan rasa loya, kebiasaan akan muntah..lambat makan terus rasa serba tak kena, kena makan acap Kali.. tapi hari ni saya cuba puasa, alhamdulillah penuh..tapi tak ada rasa nak muntah dan saya tak muntah pun hari ini..lapar pun under control lagi.. normal ke? Ke saya perlu jumpa doktor? #seriustanya #1stmom

4 Các câu trả lời

Saya sekarang minggu 12. Kalau time saya puasa pun saya dah takde rasa nak muntah dah. Tapi lepas makan ni ada la rasa nak muntah sikit tak pasti kenapa. Time puasa, saya punya lapar boleh control lagi since saya mostly just baring n duduk je seharian.

6mo trước

ohhh..maksudnya normal laa kan? risau pulak😅 harap baby kita baik2 saja

Sy nk masuk 14 week bru alahan mual muntah pening gastrik dh mula hilang sikit2 tp dia dtg sakit belakang n ari ari pula 😅😅🥹🥹

Normal.. Alhamdulillah dah 12w alahan tk teruk sangat. Mual tu bila tringat/ nmpk daging je😂

6mo trước

saya pulak ayam😂 daging okayy

normal je tuh. maybe alahan awak slow2x nak hilang la. tapi kena alert bab baby la.

6mo trước

bab ni saya kurang pasti. tunggu org yg arif sikit kot bole jawab. sbb saya time preg. dulu ,mmg alah teruk tak bole puasa. maybe awak time sahur kena makan makanan yg lengkap, susu etc.