Alahan 1st Trimester

Assalamualaikum Hai Mummies semua. Ada ke dekat sini alahan dia tak boleh nak sentuh nasi langsung. Tengok nasi dengan lauk pun dah kembang tekak rasa nak muntah. Saya nak tanya mummies yang dah ada pengalaman. Mummies makan apa sebagai pengganti nasi ya? #SeriusTanya #ingintahu #firstmom #BantuSaya

18 Các câu trả lời

sabar ye sis. sy dlu muntah smpai keluar darah. alahan mmg x blh bau bilik sndiri/ makanan. smpai tahap nak bercakap pon tak boleh. skrg dah masuk 7 bulan. alhamdulillah dh ok

hye,sy lngsng xblh mkn nasi putih.sy mkn spageti,ayam greng,kueh tiaw.huhu

Saya dulu mcam tu jg mom saya tukar makan jd ubi rebus ngan jagung rebus

saya awal 3 bulan pregnant lah mcm ni.. yg boleh msuk mee2 saja 😂

sya pun sama,nasi baru 2 sudu dh loya,sya mkn jangung,ubi manis,oat

dah pernah try ke makan mi/pasta? ke rasa mual jugak?

samala waktu Di tremester pertama

lempeng pn bole sis.roti biskut