persiapan barang baby

assalamualaikum hai mommy2 , nak tanya ada yang dah beli barang2 baby ke ? saya dah 29 minggu , agak2 sempat tak beli barang baby 34 minggu nnt #ingintahu

2 Các câu trả lời

34w agak lambat sis. sebab ada baby yang keluar awal premature, ada baby keluar cukup term, ada baby keluar overdue. kita taktau baby kita akan keluar bila. seeloknya by 30w, at least awak dah prepare barang basic untuk baby, dah siap cuci, dah siap packing bag hospital.

Mummy blh mula beli dari sekarang. 34 weeks nanti mummy da boleh rehat menunggu hari. Sy pun da 30weeks. Sy mula beli barang sikit² dari 20 weeks.