vitamin time pregnant

Assalamualaikum hai mommies semua. boleh tak share jenis vitamin yang elok yang mommies consume time pregnant? saya pregnant dah 2bulan. sekarang saya hanya amek asid folic je. lagipun saya belum buka buku. so mmg tak dapat ape2 vit tambahan dari KK. saya takde alahan teruk, cuma kdg2 je rasa mual n lately badan rasa penat, lesu je walaupun tak buat keje ape. lg satu, saya jenis takboleh minum susu, boleh x share jenis kalsium yg boleh ganti susu? #pleaseshare #firstmom

7 Các câu trả lời

Caltrate - utk calcium. Helps a lot bila dah masuk 3rd trimester asyik sakit belakang Vitamin D3 - utk boost immune system especially during covid yg ni recommendation by my gynae specialist. Mmg nampak improve since consistent makan Blackmores Executive B - kalau mommies ada very hectic lifestyle and jenis cepat penat elok makan

3y trước

tq sharing ☺️

Saya makan ni,, so far ok xde msalah dr suruh teruskan tp kalau boleh makan ni dgn air delima supaya hb boleh naik. Dalam ni semua ad , sy mnum susu sebab sakit pinggang .. sebelum makn yg ni sy makan prenavit tablet botol pink. . Alhamdulillah setakat 24 mgu ni xde sangkut apa2 lg..

saya makan new OBIMIn sementara tggu nak buka buku pink. lepas tu kat kk dari awal samapi skrg dia maaih bagi obimin

3y trước

ohh okay tq sharing

Saya makan acid folic + bcomp yang shaklee punyaa,pastu hari tu week 5 saya ke Kk sbb bleeding trus dapat obimin.

Boleh beli kalsium tablet. Saya makan blackmores pregnancy. Ada yang cuba obimin / zincofer / iberet.

3y trước

🤗🙂Baik sis Hidayah.. terima kasih infonya..

Dr bagi saya obimin & obical...

3y trước

welcome & take care 🥰

New obimin