Miscarriage Kali Ke-2 Keguguran pertama - Tahun 2021 Keguguran kedua - Tahun 2022

Assalamualaikum.. hai mommies & bakal mommies 😇 saya just nak meluah saja, saya baru keguguran 4/10/2022 di usia kandungan 10w dan saya pernah keguguran tahun lepas.. so ni dah kali ke 2 saya keguguran 😢 skrg ni saya dah rasa takut utk mengandung lagi 😭 takut sgt benda sama akan berulang.. sakit contraction keguguran kali ini, sgt² sakit sampai saya nak pengsan 😢😭 saya just nak luahkan rasa takut & trauma saya 🥺 mohon jgn ada sesapa yg kecam ye? tolong bagi kata² semangat utk saya.. if rasa² yg korg nak komen negatif tu, mohon jgn komen tau.. saya nak kata² semangat sahaja 😢😭

17 Các câu trả lời

Jangan putus asa... Sy pernah alami kes mcm puan. Anak pertama gugur masa 6 bulan, anak kedua gugur masa 5 bulan...anak ke 3 sy mengandung doktor buat keputusan untuk cervical cerclage... Sbb rahim sy lemah. Kandungan bertahan 34 minggu... Lahir pramatang. Anak ke 4 proses sama buat cervical cerclage kandungan bertahan sampai 40 minggu... Sekarang tgh hamil anak ke 5 kandungan dh 8 bulan.. Masih sama proses mengandung dengan cervical cerclage. InshaAllah usaha & tawakal... Ada rezeki puan nanti. Jgn stress.. Jgn trauma untuk mengandung lg.

2y trước

insyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin terima kasih awak ❤️ saya doakan kandungan awak kali ni bertahan sehingga hari bersalin, baby keluar dgn sihat & selamat insyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin ❤️❤️

jgn putus asa Tau .. saya pon pernah miscarriage x3. still waiting for my 1st baby🥺.mmng sakit sangat. puan sebelum miscarriage tu ada spotting ke? Saya doakan semoga dipermudahkan urusan zuriat kita ye. puan doakan saya ye , tengah pregnant Kali ke 4 anak pertama. semoga kandungan saya kalini berjaya

2y trước

oh mcm tu.. okeyOkey ~ takpe, kali ni mmg rezeki awak.. baby lahir dgn selamat, sihat, cukup bulan, cukup sifat insyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin 🤲🏼 jaga diri tauu ~

tkpe sis . sis just rehat je dulu buat masa sekarang . sy pun ada pengalaman gugur 2kali first masa 18w sec masa 8w . sakit tu Allah je tahu .. and skrang tngh preggy buat kali ke 3 16w .. rasa takut tu still ada tp berserah kpd Allan sepenuh nya . sis jangan putus asa tau .. ❤️🫰🏻🫰🏻

2y trước

insyaAllah sis.. terima kasih ye doanya ❤️❤️ sis yg ke 3 ni, berapa lama lekat yaa sis lepas keguguran ke 2 tu? insyaAllah saya doakan baby awak lahir dgn sihat, selamat, cukup umur...insyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin ❤️❤️

awk kena kuat igt 1 ja mngkin allah nk tnjuk hikmah knp jgn slhkn diri tau .. baby tnggu awk kt syurga di dunia awk xdpt tp di sna kekal .. jgn tkot if da lgi zuriat cuma hti ii dgr surah ii n berubt utk da smngt ..

sy pon pernah keguguran jgk dlu.. klu boleh jarakn kehamilan.. kdg2 sbb rahim masih lemah mgandung skli lagi.. klu boleh jarak 6 @ 7 bln.. jgn putus asa.. ☺️ insyaallah ada rezeki puan nanti..

Mudahan Allah kurniakan kehilangan dgn yg lbh baik drpd sisiNYA🤲🌻 lepas ni boleh consult dgn pakar untuk kandungan akan dtg ya. Dan alert tanda awal kehamilan supaya blh dipantau awal.

2y trước

insyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin terima kasih awak doanya ❤️❤️

Take care sis.. Semoga Allah gantikan dgn yang lebih baik... Moga dipermudahkan segala urusan sis di dunia dan akhirat.. Allahumma aamiin 💞

2y trước

Allahumma aamiin yaa mujib 💞

Inshaallah moga allah gantikan dengan yang lebih baik lagi, aamiiinn dua2 kandungan puan tahu ke puncanya apa?

2y trước

insyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin terima kasih awak doanya 😢❤️

Kuat ye sis ..semoga Allah kurniakan rezeki mengandung buat kita yang masih menunggu .. Aaminnn ya mujib .

jangan putus asa. k.. sy pn 2x dah misscar.... kena rehat dulu 6bln.. utk pulihkan semula dalaman dan telur...

2y trước

insyaAllah awak.. awak pun sama ya ~