Anak demam lepas cucuk 3bulan

Assalamualaikum hai ibu2 semua.. Anak ibu demam x lepas cucuk? Apa yg ibu buat jika anak demam? Kalau anak x demam, apa yg ibu buat sebelum anak kena cucuk? Plsss share, sy x ada pengalaman.. Ni baby 1st sy.. Terina kasih semua ♥️

1 Trả lời

Waalaikumsalam. Nurse ada explain tak side effect sebelum cucuk anak? Ada yang demam, dan ada yang tak demam. Kalau demam boleh beri PCM untuk turun kan suhu baby. Lepas tu kena pantau suhu anak. Kalau lebih 38 kena bawa pergi klinik/hospital. Sambil tu sentiasa kawasan yang merangkap haba seperti leher, celah ketiak, pelibat kaki dan paha. Macam anak saya tak demam. Semuanya bergantung pada immunity baby.