Baring meniarap selepas bersalin ceaser dan urutan bg ibu2 ceaser

Assalamualaikum dan salam sejahtera,, Saya ada persoalan bagi ibu2 yg pernah bersalin ceaser,,brp lamakah tempoh slps bersalin ibu2 berani utk baring secara meniarap?Adakah ibu2 yg bersalin ceaser mendapatkn urutan selain bahagian perut bg keselesaan ibu2?

1 Trả lời

3 minggu pertama sy berurut 2 hari sekali. Tukang urut sy mmg biasa urut org czer, mmg takkan urut bahagian perut bawah/rahim sbb ade luka major operation kan. Cuma bila nak urut belakang badan, sbb tak boleh tiarap kan, sy just baring mengiring & dia urut je macam biasa. By minggu ke 4 pantang masamengurut sy dah boleh baring tiarap dah & takde sakit pun. Just pastikan tukang urut tau & faham xboleh urut bahagian perut/luka czer. And kena try jugak lah sendiri lepas berapa minggu yg awak selesa utk baring meniarap. Cuba dulu sikit2 slowly okay.