janin kecil dari kandungan

assalamualaikum dan hai.saya harap admin approve pertanyaan saya ni.kalau ikut LMP saya,kandungan dah masuk 8minggu.tapi tadi saya pergi scan,doktor cakap takut kandungan saya tak jadi.sebab kandungan saya nampak size macam 6minggu dan heartbeat pun masih belum ada.saya risau sangat.ada tak yang pernah lalui macam saya tapi kandungan akhirnya membesar dengan sihat?

2 Các câu trả lời

Jgn dgr sgt apa doktor tu ckp, sbb awk pun kiraan anggaran dr LMP. Tunggu lg 2 minggu utk repeat scan kt tempat lain. Byk dh kes mcm ni klu cari soalan-soalan lama. Selagi tk turun darah, teruskan consume folic acid dan tunggu je sampai 2 minggu utk repeat scan. Sy sendiri salah seorang yg mcm ni. Sbb kita tktau bila persenyawaan berlaku kt dalam, boleh jd awal boleh jd lambat. Jd normal utk usia kandungan lari drpd kiraan LMP.

3y trước

thank you sangat sis.lega saya dgr jawapan sis.

Okay je tu. betul jgk doktor tu cakap. Takut. Ada possibility. Tapi Kalu takde bleeding ka apa ka yg merunsingkan, InsyaAllah okay je. Be positive okay? Jangan risau dan stress, tenang2, byk2 doa, don’t overwork dulu awal2 ni. Okay? Kalau takde apa2 nnti repeat plk scan.