Selamat melahirkan 40 weeks 6 days

Assalamualaikum dan hai mommy semua. Alhamdulillah sy selamat melahirkan bayi perempuan pada 18/05/2021 jam 12.04am berat 3.24kg 🥰 due date 12/05/2021 tp doktor bagi masa lg 9 hari sebelum serah diri. Jadi sepanjang 9 hari kena cek jantung baby di hospital. 16/05/2021 tengah cek jantung baby rupanya sudah ada contraction, baby kerap mengeras dan bukaan 1cm. Disebabkan overdue jd terus warded. 17/05/2021 pagi cek bukaan 2cm dan mula rasa sakit senggugut x kuat. Malam contraction semakin kuat jam 10 lebih pecah air ketuban cek bukaan baru 3cm. Contraction 4/10 nurse kata x lama lg boleh sediakan baju baby. Sy pergi katil cari baju baby dan tahan sakit contraction. Jam 11.25pm pergi jumpa nurse sebab x tahan sakit sangat. Nurse cek bukaan sudah 9cm 😅 nurse pun terkejut sebab td baru 3cm. X lama lepas tu nurse suruh teran lama jugalah sbb anak first. Jam 12am baru bukaan full jam 12.04am keluarlah baby. Tp koyak teruk bahagian dalam rahim mungkin masa tahan sakit sy terteran sebab tu bukaan cepat. Alhamdulillah pengalaman menjadi seorang ibu ❤️ overdue 40weeks 6days

Selamat melahirkan 40 weeks 6 days
2 Các câu trả lời

Tahniah sis.. Selamat berpantang.. Jage dri elok2.. Doakan sy juga ye.. Ada zuriat sendiri.. Lama dah menanti.. 😊

Tahniah