boleh kongsi tak dengan saya resepi.

Assalamualaikum boleh tak kongsi resipi bayi umur 6bulan. Sy xtahu laa sebb first baby.

3 Các câu trả lời

Buat 4 day rules dulu... 4 hari bg bubur kosong blend halus....lepas 4 hari tu bleh dh campur ngn sayur ke ayam ke ikan ke... Blend halus2 jgak... Bila baby makin pandai mkn nnti pekat kn sikit... Make sure jgn letak garam perasa... Biar kosong gitu je... Bleh letak olive oil sikit

nurse sy suruh bg makanan pelengkap terus masuk je 6 bulan. ada karbo serat protein. senang baby berak. sy buat je sup sayur pastu letak ayam. campur dgn bubur nasi. blend halus.kenyang anak sy mkn. yg penting xde bahan perasa sugar n salt

Anak baru nak mula makan, bagi bubur nasi blend dalam 2,3 suap sahaja.. Janji jangan letak gula, garam dan apa² perisa.